Rubin: megújul a magyar dinnye

Zamatos, édes újdonságot mutatott be a termelőknek nemrégiben a Syngenta. A Rubin olyan görögdinnye fajta, amely megfelel a magyar fogyasztók ízlésének, és bizonyosan tovább emeli a magyar dinnyetermesztés presztízsét. Olyan színt, olyan magas cukortartalmat rejt, amely bizonyosan visszacsalogatja a vásárlót. A többi fajtához nem hasonlító sötét héjszíne pedig jól felismerhetővé teszi a pultokon.

Hogy honnan szerezte a magyar dinnye eddigi presztízsét? A Békés megyei löszháti földek, és az ottani napsütéses órák száma olyan kiváló kombinációját adják a termesztési körülményeknek, amely nemigen találhatóak meg a világ más tájain. Az elmúlt húsz év folyamatosan csökkenő tendenciái után 2011 óta ismét erőre kapni látszik a hazai dinnyetermesztés: idén már 6 ezer hektáron zajlik a termesztés, amely ma több mint tízezer embernek biztosítja a megélhetését.

A magyarországi termés növényvédelmi szempontból is sokkal biztonságosabb, megbízhatóbb. A termelők magas szintű tudása és az uniós növényvédőszer-felhasználási szabályok miatt bátran fogyasztható, míg ez a nehezen ellenőrizhető beszerzésű termékek esetében nem mindig mondható el.

%d blogger ezt kedveli: