A kávézók forgalmának negyede eltűnt tavaly az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban igen népszerűek a kávézók, amelyekre nagy csapást mért a csaknem egy éve zajló koronavírus járvány. A szakértők szerint az amerikai tulajdonú kávézók tavalyi forgalmának egynegyede tűnt el a vírus miatt.

Az Allegra World Coffee Portal kutatási cég becslése szerint az amerikai márkájú kávézók – sokak mellett olyan nagy nevek, mint a Starbucks, a JDE Peet’s és a Dunkin ‘Brands –  tavaly 24 százalékkal kisebb forgalmat értek el. Bevételük 36 milliárd dollárra esett vissza, és óvatos becslések szerint idén is csak 40 milliárd dollárt tehet majd ki.

A piacon ezen kívül a kávézók közül 208-an végleg bezárták az üzletet 2020-ban, ez a szegmens 0,6% -át fedi le.

„Az amerikai kávézók emberemlékezet óta a legrosszabb időszakot élik.  Az elindult tömeges oltások és az új kereskedési formákhoz gyorsan alkalmazkodó piaci szereplők 2021-ben fényt látnak az alagút végén ”, mondta Jeffrey Young, az Allegra Group vezérigazgatója.

A szakember arra számít, hogy a kereskedelem 2021 nyarától stabilizálódik, azonban néhány évbe telik, amíg az üzemeltetők teljes mértékben visszanyerik régi piaci helyzetüket.