A legnépszerűbbek között a farm szimulátor

Az Egyesült Királyságban a PC- és videójátékok összesített népszerűségi listáján május utolsó hetében  szokatlan versenyző érte el a második helyet: olyan sláger programokat győzött le a Farming Simulator 15, mint a FIFA, vagy a Battlefield Hardline.

Önmagában is érdekes eredmény, hogy egy szimulátor került a toplistára, hiszen ez a játéktípus létrejötte óta a játékosok kisebb csoportját vonzza. Ráadásul többségük csak PC-n érhető el, mivel a komplex játékmenet nem kezelhető a videójáték konzolok leegyszerűsített vezérlőivel. A Farming Simulator 15 azonban legyőzte ezeket az akadályokat és jelenleg a második legnépszerűbb játék a PC-n és konzolokon elérhető programok összesített listáján az Egyesült Királyságban.

A Giants Software fejlesztése pontosan azt adja, amit a cím sejtet: a játékosok egy farmot vezethetnek az adminisztratív feladatoktól a traktorozásig. Sőt, többfajta traktort is választhatnak a különféle munkák elvégzésére. Pénzügyi tervezés, vetés, a növények gondozása, aratás és a termények értékesítése – minden, a valóságban a mezőgazdasághoz kapcsolódó feladatot végrehajthatunk a szoftverrel. Csakúgy, mint a való életben, a játékban sincs végcél, addig játszhatunk, ameddig kedvünk tartja. A Vice.com szerint a speciális program sikeréhez a jó játékminőség mellett a YouTube is hozzájárul, hiszen a játékot olyan sztárok népszerűsítik a videó megosztón, mint a 35 millió követővel rendelkező PewDiePie.