A levegőből látják el a túlélő ausztrál állatokat

A World Wildlife Fund becslései szerint mintegy 1,25 milliárd állat pusztult el az ausztráliai erdőtüzek miatt. A szarvasmarhák és juhok tíz- (egyes becslések szerint) százezrei mellett az őshonos állatok tömegei vesztek oda, különösen a lassú mozgású fajok estek áldozatul a tűznek.

Ebben a helyzetben nagy feladat hárul az állatorvosokra, akik sok esetben már csak azt tudják elérni, hogy megszabadítsák a sérült állatokat a fájdalmaiktól. De sok a dolguk azoknak is, akik az elmenekült állatokat, főként a kengurufajtákat próbálják életben tartani. Ezek a két éves aszály miatt amúgy is kevés táplálékhoz jutottak, a leégett erdőkben-mezőkön viszont semmiféle ehetőt nem találnak.

Matt Kean, új dél-walesi környezetvédelmi miniszter szerint nem csak élelmiszer-forrásra, hanem ivóvízre is szükségük van a túlélő állatoknak.

Ezért a katasztrófa által leginkább sújtott állam, Új-Dél-Wales kormánya repülőkkel és helikopterekkel tonnaszámra szállít édesburgonyát és sárgarépát a maradék vadállomány táplálására, és a munka megkezdődött Victoria államban is.

Fotó: Youtube