A német gazdák nem védenék tovább a farkast

Több mint 130 évvel kihalása után, az ezredfordulón sikerül ismét megtelepíteni az európai farkast (Canis Lupus Europaeus) Németországban.

Joachim Rukwied, a német farmerszövetség, a DBV elnöke azonban azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy ma már ezer falka él az országban, akik lelkén évente 1500 háziállat élete szárad, és ez „drámai valamint elfogadhatatlan, mert minden állat elejtése nemcsak anyagilag, hanem érzelmileg is veszteséget okoz a gazdáknak”.

Rukwied szerint a farkasok számát Németországban szabályozni kell, ezért a szövetség szeretné, ha érvénytelenítenék a farkas vadászati tilalmát. Az állatokat most szigorú törvények védik, mert veszélyeztetettnek tekintik őket.

A hatóságok tavaly arról számoltak be, hogy a 2017. április 30-án végződött évben összesen 60 farkas falka volt Németországban, főleg az északkeleti tartományokban. A Németországi Szövetségi Természetvédelmi Hivatal szerint 2000 óta mintegy 140 farkas gázoltak el az utakon, míg 26 esett orvvadászok áldozatául.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel