A németek költenek legtöbbet a házi kedvencekre

A német állat-egészségügyi ágazat bevételének 54 százaléka a házi kedvencek ellátásából származik, míg a haszonállat tartók csupán a forgalom 46 százalékát biztosítják.

Az Egyesült Királyság hasonló forgalmú állat-egészségügyi szolgáltatási piacának megoszlása azonban más képet mutat: 43 százalékot tesz ki a kedvtelésből tartott állatok piaca, míg a haszonállatok piaci részesedése 57 százalék. Egy nemzetközi felmérés azt mutatja, hogy a haszonállatokra fordított költség a többi vizsgált ország, köztük Franciaország, Olaszország, Spanyolország, USA, Kína, India, Japán, Ausztrália, Brazília és Oroszország esetében is magasabb, mint a kedvtelésből tartott állatokra szánt összeg. Kínában például a kedvencekre az összes forgalom kevesebb mint 10 százaléka jut, India esetében pedig gyakorlatilag nulla százalékról beszélhetünk.

Amint a felmérés kimutatta, a német és a brit bevételi arányok azért különböznek, mert Németországban az egy állat kezelésének átlagos díja 16,8 euró, míg az Egyesült Királyságban 21,3 euró, részben azért, mert az állattenyésztők telephelyének meglátogatása is pénzben kerül, míg a házi kedvenceket oda viszik a rendelőbe.

Ami a globális adatokat illeti, évente átlagosan 6,2 százalékkal bővül az állat-egészségügyi szolgáltatások piacának forgalma, amit a kedvtelésből tartott állatállomány növekedése gerjeszt, ugyanakkor emelkednek a kezelési díjak is. A különféle vizsgáló készülékek, műszerek, gyógyszerek ára is nő, másrészt nincs elegendő képzett szakember az állat-egészségügyben – állapítja meg a Veterinary Services Global Market Report 2018 című tanulmány.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel

Fotó: Pixabay.com