A Syngenta bővítette latin-amerikai és európai gyártókapacitását

A Syngenta a közelmúltban egy-egy kapacitásbővítő nagyberuházást fejezett be két kulcsfontosságú termelőhelyén, Brazíliában és Svájcban.

 A világcég összesen 240 millió dollárt fordított két brazíliai üzemének fejlesztésére. Az egyik üzemben az új Elatus™ gombaölőszer készül a São Paulo közelében lévő Paulinában, a fővárostól északra lévő Formosában működő kukorica vetőmag gyárban pedig megnégyszerezték a termelőkapacitást. Ennek révén az üzem az eddigi 400 ezer zsákkal szemben ezentúl 1,6 millió zsák kukorica vetőmagot bocsáthat ki évente.

Mindamellett ugyancsak bővült az S-Metolachlor üzem a svájci Kaistenben. A beruházás lehetővé tette, hogy jelentősen bővüljön az S-Metachlor termelőkapacitása. A vezető gyomirtót számos márka – köztük ACURON™, DUAL Gold® és LUMAX® – készítésénél használják. Az S-Metachlor például szója, kukorica esetében is bizonyította hatékonyságát a gyomirtásban.

Mark Peacock, Syngenta globális operatív igazgatója elmondta, hogy a termelési kapacitás bővítését eredményező beruházások révén a vállalat megerősíti a mezőgazdaság fejlesztésére irányuló hosszú távú elkötelezettségét, és innovatív termékeket biztosít a termelők számára.