A Syngenta sárga karfiolja

Narancssárga karfiollal és egy korán érő, szívós görögdinnye fajtával rukkolt elő a szezon kezdetére a Syngenta. A Sweet Dawn nevű dinnye és a Flamestar karfiol az elsők között erősíti a vállalat zöldség és gyümölcs fejlesztési üzletágát, amely elsősorban a fejlődő piacokon tervez erős portfólió építést.

Az erőteljes sárga színéről elnevezett Flamestar karfiol a színes zöldségváltozatokra specializálódott piacok új kedvence lehet. Ez a közepes növésű növény erőteljes, tömött és jól formázott fejeket nevel, mind a friss zöldségek piacán, mind a feldolgozóiparban használható. A Syngenta szerint az új nemesítés az Egyesült Államok keleti partjain, Kaliforniában és az ország dél-nyugati területein is sikerrel nevelhető – számol be a The Packer.

Bemutatkozott a korán érő, magnélküli termést hozó Sweet Dawn görögdinnye is. A fajta sűrű, karmazsinvörös gyümölcshúst és édes héjat nevel, érési ideje pedig mindössze hetvenöt nap, vagyis kedvező lehet azoknak a gazdáknak, akik szeretnék kihasználni a korai szüret előnyeit. A dinnyefajta mind a csapadékosabb, mind a meleg-forró területeken jól teljesít, a nemesítés során jelentősen csökkent a termések üregesedésének aránya is.