A világ legidősebb áltudományos kiadványa szerint a globális lehűlés derekán vagyunk

Észak-Amerikában az ötven éves tárgyak már antiknak számítanak, ezért nemzeti kincsnek számít, ami száz évnél idősebb. Így van ez a jövőre 225. évét elérő Old Farmer’s Almanac-kal is, aminek a szellemi szintje nemigen látszik növekedni a kezdetek óta.

Fura, hogy ott, ahol a világ vezető technológiai vállalkozásai vannak, megél egy olyan kiadvány, amihez képest a Kincses Kalendárium kvantumfizikai folyóiratnak tűnik, és ami 2009-ben azt jósolta, hogy – figyelem! – a következő 20 évben folytatódik a globális lehűlés…

Az Old Farmer’s Almanac egyik legnépszerűbb szolgáltatása ugyanis a hosszú távú időjárás előrejelzés, pedig minden ember, akinek az otthonában megjelentek olyan világújdonságok, mint az elektromos áram, vagy a rádió, tudhatja, hogy maguk a meteorológusok sem mernek felelősséggel öt napnál messzebbre tekinteni, arról nem is beszélve, hogy gyakran akár 24 órát is tévednek.

Ennek ellenére az Almanac a honlapján is hirdeti a mindössze 10 dollárért külön megrendelhető, 2017 októberéig szóló hosszú távú előrejelzését, ami heti bontásban adja meg az USA 18 régiójában várható időjárást. A Modern Farmer tudósítása szerint ugyanakkor a legtöbb gazda a saját meteorológiai állomásának adatait veti össze az országos adatbázissal, mégpedig az okostelefonján.

A 2017-es kiadvány az előrejelzés mellett olyan bölcsességekkel van tele, hogy például legjobb a Kos, az Oroszlán valamint a Nyilas asztrológiai jegyek időszakában foglalkozni a növényekkel, és azt tanácsolja, hogy „ne is próbálkozz a fogyó Hold időszakában, mert ez biztos módja a növekedés megfékezésének”.

Mindez eléggé szörnyen hangzik, de hát a hagyomány az hagyomány, és az amerikai történelem egy darabjának tartott Old Farmer’s mára afféle totem-kalendáriummá vált, amit nem olvasnak, de jól mutat a polcon a Winchester és a dédapa sarkantyúja mellett.

Fotó: Pixabay

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel