Alien-körök Franciaországban

Nem örül a hírnévnek az a közép-franciaországi gazda, akinek a földjén valami titokzatos módon gabonakörök jelentek meg június másodikára virradóra.

Hamar híre ment, hogy közel egy tucat kör – a legnagyobb mintegy 500 méter átmérőjű – jelent meg egy árpaföldön Sancerre közelében. Meg is indult az érdeklődők áradata, hogy megcsodálják a képződményt, amiről a France 3 tévécsatorna tudósított.

Az egyik gabonakör-imádó Didier Chaumien volt, aki őszintén rajongva mondta a televízióállomásnak: „Sehol sincsenek a körökbe bevezető nyomok. Ez őrület!” Pedig ha megnézik a mellékelt videót, jól látható, hogy az elkövető a traktornyomokon közlekedhetett.

Érdekes, hogy Jean-Paul Millet, a gazda sem az űrlényekre vagy a gyíkemberekre gondolt, amikor feljelentést tett a helyi csendőrségen.

„Ez nagyjából egy hektár, vagyis 6 tonna árpám veszett el” – mondta a Le Journal du Centernek, hozzátéve, hogy a lelapított árpa nem terem idén, így a művészi körök neki nagyjából ezer eurós kárt okoztak. Hozzátette: nem nagyon környezetbarát dolog ez a gabonakörözés, és nem is látja az értelmét az egésznek.

Mindenesetre nem ez az első eset a francia történelemben, hogy boszorkányos körök jelentek meg valakinek a földjén. Feljegyezték, hogy hasonló esetek történtek Nièvre és Loiret megyékben 2012-ben, és 2009-ben is találtak egyet Bourges közelében.