Amerikában felfedezték a kaszát

„Takarítson meg pénzt és eddze testét – kaszával”. Ezzel az alcímmel jelent meg a Mother Earth portálon egy cikk, ami úgy mutatja be a kaszát, mint a 21. század egy zseniális találmányát.

Pedig a kaszát a mai formájában már 700 évvel ezelőtt is használtuk. Az Egyesült Államokban ezért – hogy biztosabban megkülönböztessék a sarlótól – european scythe-nak (európai kasza) is nevezik. A számunkra meglehetősen bizarr hangvételű cikkben olyan megállapítások állnak, hogy „ha megfelelően használják és gondosan ápolják, a kasza sokkolóan bizonyítja nagyhatékonyságú kéziszerszám voltát.”

Majd megtudjuk, hogy a kasza talán a legnagyobb előnye, hogy segítségével a legolcsóbban juthatunk szénához. Mert ez egy olyan eszköz, amely nem igényel hatalmas tőkebefektetést (már 250 dollárért kap egy jó minőségű darabot), ugyanakkor olyan hatékony és tartós, hogy egész életében el lesz látva szénával, lényegében ingyen. Bizony.

A cikk aztán hosszan részletezi, hogy a gyomok ellen is milyen kiválóan használható ez a párját ritkító találmány, valamint azt, hogy az általa levágott széna és szalma a komposztáláshoz is mennyire jó. Érdekes.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel