Ausztrália: fejezzék be a spájzolást a lakosok!

Az ausztrál mezőgazdasági tárca is arra kéri a lakosságot, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben hagyják abba a készletek felhalmozását, lesz elég élelmiszer.

A kontinens a bozóttüzek után újabb nagy csapást él át a koronavírus megjelenésével, ugyanakkor a közleményük szerint nagyon fontos, hogy az emberek megértsék: az ország mezőgazdasági termelői 75 millió ember számára elegendő élelmet állítanak elő. Ez háromszor annyi, mint amennyire szükségük van. A gazdák az elkövetkező időszakban is folyamatosan termelnek földjeiken és állítják elő az élelmiszereket.

Ehhez minden szükséges segítséget meg fognak adni számukra és biztosítják az alapvető feltételeket. Ezek közé tartozik a zavartalan víz- és áramellátás, az akadálymentes szállítmányozás, valamint a megfelelő üzemanyag-mennyiség.

A munkaerő gondok enyhítésére pedig újonnan belépő szezonális munkásokra is számítanak, főleg a kertészet területén.

Az ausztrál kormány 1 milliárd dolláros segélyalapot is létrehozott a turizmus, az oktatás és a mezőgazdaság számára. A forrást az ausztrál kormány 17 milliárdos gazdaságélénkítő csomagjában különítették el.

ElasticComputeFarm képe a Pixabay -en.