Az amerikai farmerek szeretik a drónokat

Egy új, több mint ezer amerikai farm bevonásával készített közvélemény-kutatás szerint az USA földművelőinek 21 százaléka tervezi, hogy idén drónt fog reptetni a földjei fölött.

A felmérés kitért arra is, hogy a gazdák 21 százaléka maga fogja működtetni a drónt, míg a gazdálkodók további 12 százaléka azt jelzi, hogy egy harmadik személyt választanak a drón röptetésére.

A több mint ezer válaszadó 31 százaléka azt állítja, hogy jövőre tervezi egy mezőgazdasági drón beszerzését, mivel segítségükkel hatékonyabban gazdálkodhatnak, ugyanakkor magasabb termelékenységet lehet elérni.

Tavaly augusztusban az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala kiadta a pilóta nélküli repülőgép-szabályt, amely lehetővé teszi a drónok kereskedelmi célú használatát, beleértve a mezőgazdasági felhasználást is. Egy nagy amerikai piackutató cég, az RnR Market Research tavalyi kalkulációja szerint 2022-re a mezőgazdasági drónpiac értéke eléri a 3,69 milliárd dollárt. A cég előrejelzése nem vakrepülés, hiszen a piac már most is évről évre jelentős növekedést mutat.