Az elektromos traktorok iránt egyre nagyobb az érdeklődés

Az elektromos technológia megérkezett a nehézgépek szektorába, ahogy a startupok és a befektetők érdeklődése megnövekedett. Bár a legerősebb traktorok eladása visszaesett az elmúlt évtizedben, a mezőgazdasági kisgépek piaca több mint kétszeresére nőtt, számolt be a Bloomberg .

A piac átrendeződött tavaly, Észak-Amerikában a megvásárolt 305 ezer traktor 68 százaléka 40 lóerő alatti volt a Deere & Co. szerint. A Bloomberg cikke szerint eljött az ideje a kisebb járműveknek. Ilyen például a Monarch, egy kis startup, amelynek társalapítója Mark Schwager, aki tervezte és építette a Tesla Gigafactoryt.

A Monarch Tractor önvezető elektromos gépei 12 láb hosszú, akkumulátoros motorral felszerelt járművek. A gép úgy néz ki, mint egy kis traktor, amelyhez a legtöbb mezőgazdasági eszközhöz csatlakoztatható. A gép akkumulátora körülbelül 10 órányi átlagos munkára elegendő, de szántásból is 5 órás teljesít.

A számok azt mutatják: koronavírus járvány megnövelte a hobbigazdálkodók számára, ezzel párhuzamosan a kistraktorok eladása 61 százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. Ez azt jelenti, hogy a hobbikertészek a mezőgazdasági gépek nagyjából kétharmadát vásárolják meg, szemben a 2015-ös valamivel több mint felével.