
Egy nemrégiben elkészült brit kutatás szerint nagyobb nyilvánosságot kap a mezőgazdasági termelés fontossága a koronavírus világjárvány óta.
A kutatás szerint a brit közvélemény többnyire pozitív véleménnyel van a mezőgazdasági ágazatról a világjárvány idején. A megkérdezettek 71 százaléka bízik a farmerekben, és egyetértenek abban, hogy jó munkát végeznek annak érdekében, hogy az élelmiszertermelés minél zavartalanabb legyen a Covid-19 válság idején.
Susie Stannard, a jelentés szerzője elmondta: „örömteli, hogy a fogyasztók pozitívan vélekednek a mezőgazdasággal kapcsolatban, és egyre inkább felismerik azt a fontos szerepet, amelyet a hús és a tejtermékek játszik a brit étrendben.
A fogyasztók egy része ezekben a hónapokban felhagyott a készételek vásárlásával és visszatért az általuk ismert ételek otthoni készítéséhez. Emiatt a hús- és tejtermékek fogyasztásának mértéke is jelentősen emelkedett február óta.
Az iparág fontos törekvése, hogy az lakosok minél több brit termékeket vásároljanak. Viszont csak a kérdőívre válaszolók 22 százaléka mondta azt, hogy akkor is hazait vásárolna, ha az jóval drágább lenne. A szakértők szerint a termék „hazai mivoltával” szemben a nyomon követhetőség, a fenntarthatóság és a minőség áll a vásárlási szempontok élén.
A közelmúltban több kampány is indult a fogyasztás ösztönzésére. Az egyik a marhasteak és más értékes marhahúsokat népszerűsíti. A legfrissebb adatok szerint a háztartásokban 2020-ban 4%-kal emelkedett a vöröshúsok népszerűsége.
Image by Siggy Nowak from Pixabay