Ázsiában robbant a gyorstészták piaca

Kína és Indonézia után Vietnám áll a harmadik helyen állt az instanttészta-fogyasztásban. Ázsiában és világszerte is rendkívül nagy a kereslet a gyors és olcsó élelmiszer iránt.

A World Instant Noodles Association (WINA) adatai szerint tavaly Vietnámban körülbelül 7 milliárd csomag instant tésztát fogyasztottak a lakosok, a felmérés szerint a fogyasztási ráta 67 százalékkal nőtt.

A világon Kína a világ legnagyobb instant instanttészta fogyasztója, de a fogyasztás növekedési üteme nem olyan magas, mint Vietnámban.

A WINA adatai szerint a COVID-19 világjárvány hatása világszerte hirtelen megnövelte az instant tészta iránti keresletet, összesen mintegy 15 százalékkal. A szervezet statisztikái azt mutatják, hogy az ázsiai piac volt a legnagyobb fogyasztója ennek a terméknek, amely a teljes globális instant tésztafogyasztás 56,45 százalékát tette ki tavaly.

A tésztából származó bevétel várhatóan 73,55 milliárd dollárra nő a következő öt évben a 2020-as 45,67 milliárd dollárról.

Számos vietnami vállalat 300 százalékos növekedést regisztrált a tészta exportjában, az itt gyártott termékeket már több mint 40 országban értékesítik.

Forrás: VietnamNews