Banánhatalom akar lenni a Kanári-szigetek

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek banántermesztő vállalkozása, az Europlátano 2018-ban több mint 1000 tonna banánt exportált az európai piacokra, ami 46 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az exportprogramját alig több mint két évvel ezelőtti elindító cég azt is közölte, hogy a szigetek banántermésének csaknem 4 százaléka eddig veszendőbe ment – gyakorlatilag kidobták –, hogy elkerüljék az Ibériai félsziget piacának túltelítettségét. Azonban az Atlanti-óceánban lévő Kanári-szigetek banán-ágazatának jövője érdekében túl kellett lépniük a spanyol határokon.

A szigetek banánja viszonylag kicsi, de egyedi zamata jelentősen különbözik az óceán túlpartján termőktől. A rövid szállítási útvonal révén pedig frissen is lehet szállítani, nem kell zölden leszüretelni, ami ugyancsak vonzóvá teszi a vásárlók körében.

„Úgy gondoljuk, hogy a piac telítettségére nem a gyümölcs kidobása a megoldás, hanem a termelésnek a piaci kereslethez való igazítása, az új piacok keresése Ez az ezer tonna jelentős növekedést jelent az előző évhez képest. Cégünk jelentős erőfeszítéseket tett, hogy a Kanári-szigetek ízét eljuttassa az európai fogyasztókhoz” – közölte az Europlátano.

***

Új okostelefonokra fejlesztett applikációnkkal azonnal értesülhet a legfrissebb híreinkről!

Android: https://bit.ly/2FJHBVI

iOS: https://apple.co/2HnRt90