Best of 2021 – 1. rész

Városban terem a jövő gyümölcse Spanyolországban?

A „Madrid, Isla de Color” koncepció forradalmian alakítaná át a madridi közterületeket. A város vezetése mintegy 26 millió eurós költségvetéssel több száz hektárt újítana meg a közeljövőben.

Burokkal védenék a vetőmagokat a szárazság ellen

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel megvédhetik a vetőmagokat a vízhiány okozta stressztől azok döntő csírázási fázisában, sőt további tápanyagokat is biztosíthatnak a növényeknek.

A mezőgazdaságban is egyre fontosabb a kiberbiztonság

A mezőgazdasági ágazat szereplői alábecsülik az ellátási láncaik elleni kibertámadások kockázatát, derült ki egy új, ausztrál kiberbiztonsági jelentésből. Az AgriFutures megbízásából készült elemzés megállapította, hogy bár az ágazat kihasználja a technológiai forradalom vívmányait, a felhasználóknak javítaniuk kellene a digitális lehetőségekkel járó kockázatok mérséklésén.

A Carbon Robotics lézerrel fékezi a gyomokat

A Carbon Robotics Autonomous Weeder robot nyolc nagy teljesítményű lézert használ a gyomok kezelésére. A robot körülbelül ugyanolyan méretű és súlyú, mint egy közepes méretű traktor.

Juhok „kaszálnak” egy osztrák napelem-farmon

Egy osztrák napelem-farm egy csapat juhot „alkalmazott” a területe kaszálásához. A 12 hektáros földterületen 90 állatot legeltetnek, a fűnyírók eközben természetes trágyát is hagynak maguk mögött.