
A Champagne régióban talán a legjobb termést szüretelték, ugyanakkor a szőlő felvásárlási ára idén is emelkedett. És ez az emelkedés jó tíz éve szinte folyamatos.
Kilónkénti átlagár (euró)
2006 4.81
2007 5.11
2008 5.40
2009 5.25
2010 5.36
2011 5.60
2012 5.73
2013 5.80
2014 5.89
2015 5.89
2016 5.90
2017 6.00
2018 6.20
Amint a Champagne Bruno Paillard tulajdonosa, Bruno Paillard elmondta, a régióban – időjárástól függően – hektáronként 4 és 16 tonnna között szokott lenni a hozam, de idén nem egy területen elérték a 20 tonnát is.
Burgundiában is boldogok a szőlészek, hiszen a meleg és csapadékos tavasz után gyorsan megindult a növekedés, emellett a tenyészidőszakban idén nem volt semmiféle meteorológiai komplikáció. Az eső pedig éppen akkor jött – még a legmelegebb időszakban is –, amikor a legnagyobb szükség volt rá.
A francia mezőgazdasági tárca friss jelentése szerint a burgundi és a beaujolais régióban a termés 21 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest, és az újbor várható mennyisége megközelíti a 2,7 millió hektolitert. Ez szintén ötödével több, mint az elmúlt öt év átlaga.
Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel