Chili con Soja a német sörházban 

A bratwurst és a hot dog virsli német találmány, most azonban azt írja a Bloomberg hírügynökség, hogy az a nép, amelynek ilyen kiváló dolgokat köszönhetünk, egyre kevesebb sertéshúst fogyaszt, és ez a tendencia folytatódni látszik.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2005 óta folyik a csökkenés, és csupán 2011-től az elmúlt év végéig 10 százalékkal 2 millió tonnára mérséklődött a fogyasztás, míg ez alatt az idő alatt Lengyelországban, Ausztriában és Franciaországban forgalombővülést regisztráltak.

Tavaly az egy főre eső sertéshúsfogyasztás már csak 36,2 kilogramm volt Németországban, míg 2011-ben még 40,1 kilogramm volt az átlag.

Alsó-Szászországban, a német húsipar szívében egy családi húsfeldolgozó vállalat vezetője azt mondta a hírügynökségnek, hogy csak tavaly 5 százalékkal kevesebb húsárut adtak el, míg – a piaci igények miatt – a vegetáriánus és vegán termékeik kereslete harmadával nőtt, és ezek adják a cég bevételének 26 százalékát. Az évtized végére pedig a számítások szerint a húsfeldolgozó húsmentes termékinek aránya 40 százalékra emelkedik.

Düsseldorf óvárosában, a 167 éves sörház, a Zum Schlüssel étlapjára például felkerült a Chili con Soja, mert amint Christoph Wagemann cégvezető elmondta, a nagyobb csoportokban mindig vannak vegák, akiknek száma egyre növekszik Németországban