Claudia Schiffer inkább fizet a juhtenyésztőnek

Lapjelentések szerint a német szupermodell Claudia Schiffer három hét alatt beleegyezett abba, hogy 8000 fontot fizet, miután a kutyája megölt egy vemhes juhot, és két másiknak súlyos sérüléseket okozott.

A november 14-én történt eset után a Northamptonshire-i rendőrség házkutatást tartott a 48 éves egykori szupermodell és férje, Matthew Vaughn filmrendező által nemrégiben 25 millió fontért vásárolt udvarházában, ahol megtalálták a fülig véres német juhászkutyájukat. A Sun cikke szerint ez volt a negyedik alkalom, amikor a házaspár kutyáját őrizetlenül látták a legelőkön. Ezért a rendőrség arra kötelezte a celebeket, hogy többé ne engedjék szabadon kóborolni a kutyát, mert az emiatt dúvadnak minősül.

A fentiek nemsokkal azután történtek, hogy egy férfit 80 órás közmunkára ítéltek, miután a kutyái juhokat kergettek, és a gazdálkodó szigorúbb büntetést kért.

Az év elején Guy Smith a brit farmerszövetség, a National Farmer’s Union (NFU) alelnöke azt mondta egy parlamenti bizottságnak, hogy az haszonállatok elleni kutyatámadások során négy év alatt több mint 1800 háziállat pusztult el, és az NFU Mutual mezőgazdasági biztosító szerint a kár elérte az 1,6 millió fontot az Egyesült Királyságban.