Covid-19: több húsüzem leállt az Egyesült Államokban

A 327 millió lakosú Egyesült Államok a koronavírus által leginkább sújtott terület ma a Földön. Bár az országban igyekeznek mindent megtenni, hogy a létfontosságú élelmiszerágazat zavartalan legyen, néhány húsüzem így is leállásra kényszerült Iowában és Pennsylvaniában a vírus miatt.

A Reuters hírügynökség híradása szerint a termelésben keletkező zavarok miatt csökkenhet a hústermelés, ez pedig azzal fenyeget, hogy szűkül bizonyos termékek köre akkor, amikor ezekből a jóval több kellene a boltokban. A szakértők rámutattak: minden eszközt biztosítani kell a dolgozók védelme érdekében.

Az Egyesült Államokban a napokban több húsüzem is leállásra kényszerült. A Tyson Foods Inc. egy nagy vágóhidat zárt be Iowában, mert több munkás megfertőződött koronavírussal. A társaság közleménye szerint a sertéseket más területeken dolgozzák majd fel, hogy minimalizálják a bezárásból származó veszteséget.

A National Beef Packing Co. a szarvasmarhák vágását szüntette be az iowa-i Tamában található üzemében. A JBS USA pedig a pennsylvaniai Soudertonban állította le a marhahús-üzemének működését több dolgozó influenzaszerű tünetei miatt.