Dinamikusan növekszik a precíziós eszközök piaca  

Öt éven belül 7 milliárdról 12,8 milliárd dollárra növekszik a MarketsandMarkets új piackutatási jelentése szerint a precíziós mezőgazdasági eszközök piaca.  

A kutatásból kiderül: egyre nagyobb az igény a precíziós, távérzékelési és irányítási technológiák iránt a világban. Több országban, például az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Indiában kormányzati támogatási programok teszik lehetővé a gazdálkodók számára, hogy optimalizált mezőgazdasági és technológiai eszközökbe fektessenek termelési szintjük javítása érdekében. Ezt a trendet erősíti, hogy a globális felmelegedés következtében nagy szükség van olyan eszközökre, amelyet segítik, hogy a gazdaságok a terméshozamok növekedése érdekében létfontosságú adatokhoz jussanak.

Az elkövetkező öt évben a hardver szegmensben az automatizálási és vezérlő berendezések, az öntözésvezérlők, a vezetési és kormányzási rendszerek, a hozamfigyelők és érzékelők, valamint a pilóta nélküli légi járművek (UAV) és drónok jutnak egyre nagyobb szerephez.

A szoftverek területén a szakértők az mesterséges intelligencián alapuló adatelemzéstől várják a legnagyobb ugrást.  A termésfigyelő alkalmazások a legszélesebb körben alkalmazottak a precíziós gazdálkodásban, mivel létfontosságú szerepet játszanak a táblák termelési folyamatainak megértésében.

A tanulmány rámutat: precíziós irányítási technológiákat 2019-ben Észak-Amerikában a főbb növények esetében a termőterület már több mint 80 százalékánál alkalmazták.

***

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel

Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/syngentaagrarklub