Dúvad majmok ellen tigriskutya

Indiában különösen nehéz a farmerek élete, hiszen nemcsak az időjárással kell felvenni a harcot, hanem meg kell küzdeni olyan terméskárosító dúvadakkal is, mint a majmok.

A majmok olyannyira elszaporodtak, hogy vannak nagyvárosok, ahol a piacokat valóságos hordák szállják meg, és viszik, ami a kezük ügyébe kerül. Ugyanakkor sokkal könnyebb a dolguk az őrizetlen földeken.

India dél-nyugati Karnátaka államában egy földműves, Srikanta Gowda már nagyon unta a rabló majmok garázdálkodását, de nem tudta mi tévő legyen. Aztán megtudta, hogy egy gazda egy tigrisszerű bábut használt afféle madárijesztő gyanánt.

Gowdának se kellett több, ő is csinált ilyen bábut, és örömmel látta, milyen hatékonyan riasztja el a majmokat. A műtigrist kétnaponta odébb vitte, de aztán arra gondolt, hátha van még hatékonyabb módszer. Ahogy töprengett, odament hozzá a kutyája…

A kutyust hajfestékkel tigris-szerűre csíkozta, és nagyon bejött az ötlet. A festék egy hónapig is kitartott, és a majmokat kivéve mindkét fél jól járt. A kutya szabadon szaladgálhatott a földeken, a gazdának meg nem kellett mindig odébb vinni a tigrisbábut – írta a Deccan Herald.