Egy bolygó – hat célkitűzés

Naponta 200 ezer emberrel több él a Földön, miközben másodpercenként focipálya nagyságú földterület válik termőképtelenné. Az élelmiszerellátottság számos régióban bizonytalan, csökken a biodiverzitás. Csupán egy bolygónk van, mégis 50%-kal gyorsabban használjuk fel erőforrásait, mint ahogy lépést tudna tartani az emberiséggel. Változásra van szükség. Több élelmiszert kell termelnünk kevesebb erőforrás felhasználásával, fenntartható és környezetbarát megoldásokkal. Ennek megvalósítása érdekében a Syngenta világszinten hat célt tűzött ki.

  1. Javítjuk növényeink teljesítményét

2020-ra 20%-kal több termés elérése, hiszen míg 1950-ben egy hektár két ember élelmezéséért felelt, 2030-ra 5 embert kell ellátni táplálékkal.

  1. A termőföldek megmentése

Magyarországonlétrehoztuk a Contivo programot, mely nemzetközi szinten elismert ha a talaj védelméről van szó. A természetnek 500 évbe telik 25 milliméter talajt újratermelni, miközben hatékonyabb mezőgazdasági módszerekkel megelőzhető a talaj eróziója. A szántás során a talaj szerkezete megbomlik, a szárazság és heves esőzés negatív hatásainak kevésbé tud ellenállni. Ezért javasoljuk a forgatásnélküli talajművelést, a megfelelő műtrágyák használatát és a szezonálisan váltakozó növények vetését.

  1. A biodiverzitás védelme
  2. Kisgazdálkodók segítése
  3. Biztonságos munkakörnyezet
  4. Gondoskodunk minden egyes munkavállalóról

További információk a kihívásokról és célkitűzéseinkről a Syngenta Good Growth Plan oldalán.