Egy felmérés szerint gyorsul az IoT-technológia elfogadása

Az IoT -projektek elfogadási szintje dinamikusan növekszik a mezőgazdasági ágazatban. Egy nemrég közétett felmérésben a megkérdezettek 80%-a legalább egy eszközt, vagy megoldást már használ.

Az Inmarsat műholdas kommunikációs szolgáltató által megrendelt kutatás szerint az ilyen technológia gazdaságokban történő alkalmazása az elmúlt két évben hatalmas előrelépést ért el.

 Az, IoT, azaz „dolgok internetje” olyan különböző, egyértelműen azonosítható elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni.  Az IoT világszerte több milliárd fizikai eszközre utal, amelyek jelenleg internethez csatlakoznak, és magában foglalja az adatok és a robotika használatát a gazdaságok termelékenységének növelésében.

A kutatás szerint a mezőgazdasági vállalkozások egyre inkább olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy önállóan és távolról is működjenek.  A felmérés válaszolói, köztük a növénytermesztők és az állattenyésztő vállalkozások arról számoltak be, hogy a Covid-19 bizonyította az IoT fontosságát vállalkozásaik számára.

 A mezőgazdasági válaszadók négyötöde (80%) már teljes mértékben telepített legalább egy IoT-projektet. A kutatás szerint azonban a vidéki kapcsolódási problémák továbbra is akadályozzák a mezőgazdasági IoT -projektek bevezetését.

Steven Tompkins, az Inmarsat piacfejlesztési igazgatója elmondta: a mezőgazdasági ágazat számos kihívással küzd, különösen a munkaerő biztosítása nehézkes.

„Ennek eredményeként a mezőgazdasági vállalkozások vagy felgyorsították az IoT -projektjeik bevezetését, vagy a következő néhány évben tervezik ezt megtenni. Ők elsősorban a nagyobb automatizálást és a költségmegtakarítást tekintik a legnagyobb hajtóerőnek. Ezek lehetővé teszik számukra a távoli működést, az autonóm öntözésvezérléstől a legújabb precíziós gazdálkodási technológiákig.”

 Forrás: Farminguk