Egyiptomi intézkedések a mezőgazdasági termékexport növelésére

Arról gyakran ír a világsajtó, hogy a 95 milliós Egyiptom az egyik legnagyobb búzaimportőre, ám arról kevesebb szó esik, hogy a Nílus-parti mezőgazdaság komoly kivitelre is képes.  

Kairó például arra büszke, hogy tavaly elérte a 40 millió dollárt a Franciaországba irányuló agrártermék kivitel, bár az is igaz, hogy ez nem valami nagy összeg ahhoz képest, hogy Franciaország évente nagyjából 9 milliárd dollárért vásárol mezőgazdasági termékeket a világpiacon.

Ezúttal arról számolt be a Nile International, hogy a szezon kezdetétől március elejéig 514 ezer tonna citrusfélét szállított az ország külföldi megrendelőinek. Ahmed al-Attar a Mezőgazdasági Minisztérium illetékese elmondta a lapnak, hogy a citrusfélék és a burgonya volt a két legnagyobb mennyiségben exportált termékcsalád. Egyiptom az elmúlt évben 1,7 millió tonna citrusfélét és 800 ezer tonna burgonyát exportált.

Attar megjegyezte, hogy szigorú intézkedéseket vezettek be a zöldség- és gyümölcskivitel növelésére, hogy a világpiacra szánt áru minden tekintetben megfeleljen a nemzetközi szabványoknak.

Új okostelefonokra fejlesztett applikációnkkal azonnal értesülhet a legfrissebb híreinkről!

Android: https://bit.ly/2FJHBVI

iOS: https://apple.co/2HnRt90