Egyre több citrusfélét vásárolnak az Egyesült Államokban

Megnőtt a kereslet a citrusfélék, a narancslé és a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsitalok iránt a koronavírus járvány által leginkább sújtott Egyesület Államokban. Az iparág főszereplői is reagálnak az igényekre és igyekeznek emelni a gyártókapacitásait. 

Mind a friss citrusfélék, mind pedig narancslé értékesítése jelentősen nőtt az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben, mert a vásárlók a koronavírus járvány miatt igyekeznek a szokásosnál jóval többet raktározni a magas a C-vitamin tartalmú termékekből, számolt be a Freshfruit szakmai portál.

Az elmúlt négy hétben a citrustermékek értékesítésének volumene mintegy 10 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Különösen keresett a fagyasztott narancslé, amelynek értékesített mennyisége több mint 27 százalékkal növekedett az elmúlt hónapban, komoly logisztikai feladatot adva ezzel a gyártóknak.

A szegmensben tevékenykedő vállalatok egyébként komoly óvintézkedéseket hoztak a munkavégzés folyamatosságának védelme érdekében, mert az esetlegesen megbetegedő munkavállalók hatalmas kiesést jelentenének a gyártás folytonosságában.

A járvány amúgy is kihívásokkal teli időszakban érte el az ágazatot, amelynek a citrusbetegségek okozta terméskieséssel is számolniuk kell. Jó hír, hogy ennek mértéke kisebb, mint az elmúlt években tapasztalható volt.

Steve Buissinne képe a Pixabay -en.