Egyre többet repülnek a mezőgazdasági drónok

A DroneDeploy adatai szerint a mezőgazdasági célú drónhasználatban 84% -kal több repülést regisztráltak a koronavírus járvány óta. A cég elemzése azt mutatja, hogy 49%-kal több felhasználót ért el a második negyedévében.

A DroneDeploy 2021 második negyedévében mérte fel a drónok mezőgazdaságban történő használatát. A vállalat szerint a mezőgazdasági feladatokra tervezett drónok használata felgyorsult a járvány idején.

2021 második negyedévében a felszállások (+99,7%) és a felhasználók száma (+82% ) is majdnem megkétszereződött az előző év azonos negyedévéhez képest.

Mivel ebben az időszakban a vetési szezon az északi féltekén elkezdődött, és a déli féltekén javában pedig tart a szezon, a mezőgazdaság volt a legaktívabb iparág a második negyedévben, ahol drónokat használnak.

Egy tavaly közzétett elemzés szerint öt éven belül 7 milliárdról 12,8 milliárd dollárra növekszik a MarketsandMarkets új piackutatási jelentése szerint a precíziós mezőgazdasági eszközök, köztük a drónok piaca.  A pandémia újabb lökést adott az intelligens digitális eszközök terjedésének.