Extrán nehéz évet zár az áfonyaágazat Maine-ben

A késő tavaszi fagy, az aszály és a koronavírus tripla csapást mért a 2020-as év az Egyesült Államok legfontosabb vad áfonya termő vidékére, Maine államra.

Az amerikai vad áfonya fellegvára Maine állam. Az ország északkeleti részén fekvő térségben az idei év komoly megpróbáltatásokat hozott a szegmens számára.

Először késői fagy veszélyeztetette az állományt, aztán a növényeket betegségek támadták, majd a kedvezőtlen időjárás miatt elhúzódott a betakarítás. A nyarat komoly szárazság nehezítette, amely miatt az idei termés is elmaradt a korábbi évekhez képest.

Mivel az Egyesült Államok a koronavírus járvány miatt leginkább sújtott ország a Földön, ezért a termelők komoly egészségügyi óvintézkedésekkel igyekeztek megóvni munkavállalóikat. Ennek ellenére több helyen is karanténba kellett helyezni a munkásokat a fertőzés miatt.

A vadáfonya iránti kereslet az elmúlt években igencsak megnőtt az egészséges életmódot propagáló étkezési programoknak köszönhetően. Maine állam mellett Kanada számít nagyhatalomnak a gyümölcs tekintetében.

Comfreak képe a Pixabay -en.