Fiatalokat vonz a mezőgazdaság Indonéziában

A COVID-19  járvány a világon szinte mindent átírt, Indonéziában is. Megváltoztatta az életmódot, a munkát és az üzleti tevékenységet. Az egyik legfontosabb változás az, hogy az élelmiszeripar és a mezőgazdasági ágazat is online értékesítésre váltott. E tendencia a fiatalabb generáció érdeklődését is felkeltette az agrárium iránt.

Sok indonéz nagyvárosi fiatal sereglett az elmúlt hónapokban a mezőgazdaságba. Ez a tendencia jó hírnek számít, mert az Indonéz Statisztikai Ügynökség szerint az ország 5,1 millió termelőt veszített az elmúlt évtizedekben.

Számuk 26 millióra csökkent.

Ha ez a tendencia folytatódna, Indonézia 2063-ig elveszítené összes gazdálkodóját. A korábbi generációkhoz képest kevesebb fiatal folytatja a gazdálkodást. Eddig a 14,2 millió 15 és 24 év közötti lakos csupán 23 százaléka dolgozott a mezőgazdaságban, erdészeti és halászati ​​ágazatokban.

A 26 éves Lidya Sophiani Jakartából költözött vidékre. Lidya most egy öthektáros területen dolgozik, ahol narancsokat, lila káposztát, brokkolit, római salátát és paradicsomot termesztenek.

 „Sok olyan ember érkezik, aki ugyan rendelkeznek munkával a városi területeken, de egyre inkább felismerik, hogy egészséges élelemre van szüksége. A tendencia növekszik, és azt hiszem, még tovább fog emelkedni”- mondta Lidya.

A mezőgazdaság Indonézia második legnagyobb ágazata, és 2020-ban 15,46 százalékkal járul hozzá a bruttó hazai termékhez.

Forrás: agroberichtenbuitenland.nl