Frissesség Európából

Miközben a nagybani piacon észak-afrikai „primőrök” kaphatók, hárommillió eurós kampányba kezdett az EU és Olaszország annak érdekében, hogy élénkítse az európai zöldségek és gyümölcsök amerikai és ázsiai piacra lépését.

Freshness from Europe – Frissesség Európából néven 2018-ig tart az olasz kormány valamint az Európai Unió által finanszírozott kampány, hogy felturbózza a friss zöldség és gyümölcs kivitelét az USA, Kanada, Japán, Kína és az Egyesült Arab Emirátusok piacára.

Az olasz zöldség- és gyümölcs terméktanács a CSO (Centro Servizi Ortofrutticoli) élénken kiállt a kezdeményezés mellett – hírek szerint valami pénzzel is támogatják a kampányt – mivel Olaszország Európa legnagyobb zöldség-gyümölcs termesztője.

A reménybeli vásárlókra – kereskedőkre és fogyasztókra – való tekintettel az angol és a francia mellet japánul, kínaiul és arabul is olvasható a freshnessfromeurope.eu weboldal, ahol feldolgozott termékeket is hirdetnek. Emellett idézik a WHO tanulmányát, amely szerint napi 40 dekagramm zöldség és gyümölcs elfogyasztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, és erre alapul a világhírű mediterrán étkezési kultúra is.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel