Gabonakörből nézték a hullócsillagokat

Ezúttal nem valami természeti anomáliáról vagy terméseredményről lesz szó, hanem arról, hogy milyen szép gabonakörök lettek egy augusztusi éjszakán a dél-angliai Wiltshire megyében.

A farmer ugyan bosszankodott, amikor meglátta, de nem rohant a sajtóhoz, nem szólt senkinek, mert az „űrlények” után nagyon nem hiányzott neki a turisták hada. Valahogy mégis híre ment, és azóta helikopterek és drónok köröznek a földje fölött, amit látogatók százai kerestek fel – tudósított a BBC.

Szerencsére a gyalogos érdeklődőket le lehetett beszélni arról, hogy berohanjanak a táblába, mégpedig annak köszönhetően, hogy – amint a képen látható – éppen kéznél volt a kosaras cseresznyeszedő, amivel 2 fontért felemelték a látogatókat. A farmer szerint a 60 méretes kör neki körülbelül nyolc tonna termésveszteséget okozott, ezért érthető, ha adományt kér a magaslati látványért. De voltak fegyelmezetlenek is: többen a Perseidák éjszakáján, augusztus 13-ra virradóra a körből szemlélték a hullócsillagokat.

Wiltshire megyében egyénként nem szokatlanok a gabonakörök, és érdekes módon a rendőrség nem az ufóknak tulajdonítja megjelenésüket. A megyei rendőrség már júliusban közzé tette, hogy az ilyen „körözés” nem más, mint szándékos károkozás, és volt olyan gazda, akinek 120 ezer fontja bánta, hogy gabonaföldjén hatalmas, összefüggő mintázatot alkottak valakik.