Globális cukorhiányra számít a Nemzetközi Cukorszervezet

A Nemzetközi Cukorszervezet (ISO) 2,55 millió tonnás globális cukorhiányt prognosztizált a 2021/22-es szezonra. A csökkenő fogyasztási trendek csökkentik a várható hiány mértékét.

A szervezet negyedéves piaci előrejelzése szerint a globális fogyasztás 2021/2022-ben 173,03 millió tonnára tehető, amely 1,44 millióval kevesebb az előző, augusztusi előrejelzéséhez képest.

„A kormányok által jelentett nemzeti fogyasztási összérték lefelé történő módosítása tükröződik ezekben a legutóbbi adatokban. A trendhez hozzájárult az alacsonyabb turizmus, a belföldi zavarok és a fogyasztási szokások változása is”, derült ki a közleményükből.

A globális COVID-19 világjárvány megváltoztatta a globális részvényekkel kapcsolatos felfogást az elmúlt két évben. A készletezés azonban erősnek bizonyul, és valószínűleg kulcsfontosságú hajtóerő lesz a jelenlegi ciklus hátralévő részében.