Gyermekeknek gyűjtöttünk

Karácsonyi gyűjtést szervezett a Syngenta. A munkatársaink felajánlásából vásárolt játékokat és eszközöket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményében, gyermekek korai fejlesztéséhez használják majd.

syngenta-felajanlas-3

„A Syngenta idei karácsonyi gyűjtésén összesen 475 ezer forint gyűlt össze, amellyel egy rendkívül fontos munkát végző intézménynek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményének igyekeztünk segíteni. A munkatársaink felajánlásából az intézménnyel egyeztetve olyan játékokat és eszközöket vásároltunk, amelyek a látási, a hallási, valamint a motorikus készségeket és képességeket is fejlesztik már egészen kicsi kortól kezdve”, mondta Czigány Tibor, a vállalat igazgatója.

syngenta-felajanlas-2

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményének gyógypedagógus, konduktor és pszichológus szakemberei már csecsemőkortól kezdve foglalkoznak a városban és környékén élő sérült, fogyatékkal élő kisgyermekek fejlesztésével. Rajtuk kívül a „Gólyafészek Otthon” súlyos fogyatékossággal, állami gondoskodásban élő kis lakóit is segítik. A pályázati támogatással kidolgozott „karcagi modelljük” példaértékűen fogja össze az egészségügyi és a szociális ellátórendszer összes szereplőjét – köztük intézményeket, gyermekorvosokat, védőnőket – az egyénre szabott, célirányos speciális segítségnyújtás érdekében.

syngenta-felajanlas-5

– Jelenleg összesen 35 kisgyermek korai fejlesztésével foglalkozunk az intézményeken belül és otthoni ellátás keretében. A gyerekek között vannak enyhe és nagyon súlyos fogyatékossággal élők is, de mindannyiuk esetében kulcsfontosságú, hogy minél hamarabb megkezdődjön az intenzív fejlesztés, mert annál gyorsabban lehet javulást elérni – hangsúlyozta Zsoldos Erzsébet, a tagintézmény vezetője. – A felajánlásból kapott eszközöket és játékokat úgy válogattuk össze, hogy a 0-5 éves korú kisgyerekek mozgásfunkcióinak, látási és hallási észlelésének, kommunikációs és kognitív képességeinek fejlődését szolgálják. Ezek a fontos és hasznos eszközök hatékonyabbá teszik majd az intézményünkben folyó gyógypedagógiai munkát.