Gyermekotthonnak gyűjtöttünk

Több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek a Syngenta munkatársai karácsony előtt. A felajánlásból a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs, Módszertani Központ Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által gondozott, fogyatékossággal élő gyermekek számára vásároltunk karácsonyi ajándékokat, amelyet ma adtunk át Békéscsabán.

Syngenta ajandekozas (1)

Az 1978-ban létesült Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs, Módszertani Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat középsúlyos vagy súlyos mértékben akadályozott, vagy más fogyatékossággal élő gyermekek ellátásával foglalkozik, akiknek oktatása, képzése, foglalkoztatása, valamint gondozása csak intézményi keretek között oldható meg. Számukra biztosítja az ápolást, gondozást, habilitációs, rehabilitációs ellátást, szociális és szabadidős foglalkoztatást, összesen hét szakmai területen. Az ápoló-gondozó központban 115 halmozottan fogyatékkal élő, értelmileg akadályozott kisgyermekről és fiatalról gondoskodnak, több mint nyolcvanan a karácsonyt is az intézményben töltik.

Syngenta ajandekozas (3)

–  A bentlakásos intézmény teljes körű ellátást biztosít számukra, a családjuk sok esetben nem tudná gondozni őket, mert folyamatos szakemberi ellátást igényelnek, vagy olyan anyagi helyzetben vannak, amely számukra megoldhatatlan feladatot jelentene – mondta Sziszák Katalin, az intézmény igazgatója. – Nagy izgalommal vártuk a mai napot. A gyerekek már korábban felírhatták kívánságaikat, hogy mi kerüljön az ünnepi ajándékcsomagba, így mindenkinek valóra válhatott az álma.

Syngenta ajandekozas (2)

A Syngenta munkatársai több mint 614 ezer forintot ajánlottak fel a vállalaton belüli gyűjtés keretében, amelyből ma meg tudtuk ajándékozni az otthon kis lakóit. A gyerekek főként játékokat, mesekönyveket és illatszereket kértek, ezen kívül az intézmény számára közös fejlesztő játékokat, s olyan eszközöket is tudtak a felajánlásból vásárolni, amelyek a majd konyhában és a közösségi helységekben tesznek jó szolgálatot.

Fotók: Láng Péter