India és az USA együttműködik a mezőgazdasági mesterséges intelligencia terén

Az Egyesült Államok lehetővé teszi Indiának, hogy használja a fejlett AI technológiáját az élelmiszergabona termelésének növelése érdekében.

India és az Egyesült Államok elindította az USA – India Mesterséges Intelligencia (USIAI) programját. Ezt az Indiai-amerikai Tudományos és Technológiai Fórum – IUSSTF jelentette be, amely egy autonóm szervezet, amelyet a két kormány közösen finanszíroz. Feladata érdemi interakciók révén segíteni a tudományt, a technológiát, a mérnöki munkát és az innovációt.

Ashutosh Sharma professzor, az indiai Tudományos és Technológiai Tanszék titkára elmondta, hogy szükség van az India és az Egyesült Államok közötti tudományos és technológiai kapcsolat kiterjesztésére a mindkét ország problémáinak megoldása érdekében. E kezdeményezés keretében az Egyesült Államok lehetővé teszi Indiának, hogy a mesterséges intelligencia technológiáját a mezőgazdasági ágazatban használja az élelmiszergabona termelésének növelése érdekében.

A becslések szerint a mesterséges intelligencia és a kapcsolódó mezőgazdasági szolgáltatások több mint 75 millió indiai mezőgazdasági termelőre gyakorolhatnak hatást, ezáltal 9 milliárd dollárral növelhetik a gazdák jövedelmét. A mezőgazdaság mellett az IUSSTF fehér könyveket is készít az egészségügy, az intelligens városok, az anyagok, az energia és a gyártás területén.

2017-ben a globális mesterséges intelligencia a mezőgazdasági piacon 240 millió dollár értékű volt, és várhatóan 2025-re eléri az 1,1 milliárd dollárt.