Innovációs díjat nyert a Syngenta új szórófeje  

A Syngenta Defy 3D permetezőfeje nyerte el az International Machinery Manufacturers Awards (IMMA) 2016-os innovációs díját permetező kategóriában.

Az IMMA innovációs díja a legmagasabb elismerést jelenti a permetező tervezés és fejlesztés terén, és az indoklásban kiemelték, hogy az új fúvóka nagy lépést tett a sokoldalú alkalmazás, a hatékonyabb permetezés és környezetvédelem terén.

A Defy 3D fúvóka bebizonyította, hogy a cseppek egyenletesebb eloszlása mellett azzal is fokozza a lefedettséget, hogy a ferde fúvókákat a célterületnek megfelelően, előre- és hátrafelé lehet állítani.

1024_x_768_-_defy_3d_nozzle_demo

„Az új Defy 3D szórófej tervezésekor arra törekedtünk, hogy, a permet precíziós irányításának optimalizálásával a permetveszteséget és az eddigieknél jóval nagyobb mértékben csökkentsük, ami különösen a gyomirtás során igen fontos” ­– mondta Ben Magri, a Syngenta szakértője, hozzátéve, hogy a Defy 3D fúvóka kifejlesztése elavulttá teszi az eddigi lapos fúvókákat, és új mércét állít az alkalmazás pontossága terén.

A hagyományos lapos fúvóka-technológia újratervezése során létrejött szórófej előnye, hogy az irányított permetcseppek a növények lényegesen jobb lefedettségét biztosítják, ami maximalizálja a mai nagykapacitású permetezők hatékonyságát és ezáltal akár 75 százalékkal is csökkenhet a permetszóródás kockázata.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel