Intelligens rovarfigyelőt fejlesztett a FarmSense

A készülék magasan fejlett optikai érzékelő technológiát alkalmaz a rovarok valós idejű osztályozásának és számlálásának automatizálására.

A FarmSense intelligens kártevő-megfigyelő rendszert mutatott be, amely csúcstechnológiában ötvözi a mesterséges intelligenciát és az analitikát. A fejlesztés lényege, hogy javítson a kártevő rovarok megfigyelésén.

A FarmSense FlightSensor optikai érzékelő technológiát alkalmaz a rovarok valós idejű osztályozásának és számlálásának automatizálására, így segítve a mezőgazdasági termelők számára a növényi kártevők elleni küzdelmet.

A berendezés ellenőrző rendszere segíthet a gazdálkodóknak hatékonyabbá tenni, optimalizálni a szükséges növényvédelmi készítmények használatát.

Dr. Mark Hoddle, a kaliforniai Riverside University egyetemi szakértője elmondta: a rovarok elemzése lehetővé teszi, hogy valóban megértsem és valós időben lássam, mi történik a gyümölcsös különféle területein. Az adatok telefonon érhetők el, és letölthetők a gyors döntések megkönnyítéséhez szükséges elemzéshez.

A FarmSense intelligens kártevő-megfigyelő rendszer 2021-től lesz elérhető a szélesebb közönség számára is.

Forrás: Farmsense