Intelligens vetőmagválasztó platformot fejlesztett a Syngenta

A Syngenta Cropwise Seed Selector platform a vetőmag-választási folyamat egyszerűsítésére és optimalizálására szolgál, és hozzájárul a profit kiaknázásához.

A  Cropwise Seed Selector a mesterséges intelligencia, a több évtizedes agronómiai tudás és az egyszerű felhasználói felületet ötvözete.

“A vetőmagválasztás digitalizálásával az a célunk, hogy a termelőket az alapoktól kezdve támogassuk, ötvözve kereskedőink és agronómusaink szakértelmét az adatközpontú technológiával. Az eszköz segítségével kitalálhatják, hogy mely hibridek és fajták működnek a legjobban, a legmagasabb hozampotenciállal adott területen és az egyes termesztési körülmények között. Az adatokon és tudományos tényeken alapuló Cropwise Seed Selector segíti a gazdákat jobb üzleti és agronómiai döntésekben”,  mondta Justin Welch, a Syngenta digitális termékmenedzsere.

A platform lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy testre szabják vetőmag-portfóliójukat földrajzi elhelyezkedés, talajtermelékenység, csapadékszint, és a termékek teljesítménye alapján évenként és régiónként. A felhasználók képesek úgy módosítani a tényezőket, amely által jól megmutatkozik, miként teljesítene egy adott a Syngenta és NK Seeds hibrid vagy fajta különböző körülmények között.