Itt a Claas 990, a zászlóshajó

A Claas nemrégiben bemutatta a Jaguar 900 sorozatának zászlóshajóját, a 925 lóerős MAN motorral hajtott 990-es takarmány betakarítót.

A Jaguar 990 már számos olyan újdonságot tartalmaz, amelyek megjelennek a 800-as és a 900-as család jövőre piacra lépő új modelljeiben is. Így például minden modell megkapja a CEBIS érintőképernyő alapú vezérlést, amely a kezelő számára gyorssá és egyszerűvé teszi a gép összes funkciójának kezelését. Némi ürüm az örömben – tudósít a Farming –, hogy ezzel csak a jövő év őszén gazdagodik a 800-as sorozat.

Viszont a 900-asok már az év első felében is erősebb motorokkal, 42 késes vágóhengerrel és dinamikus kormányművel érkeznek.

Ami a csúcsmodellt illeti, 24 literes V-12 motorjának gyengébb, 850 lóerős változata a Jaguar 980-ban debütál a jövő évben.

A 970-es viszont már csak egy soros hathengerest kap, igaz, a 16 literes műalkotás így is 970 lóerős. Mivel egy-egy henger 2666 köbcentis, a Claas lapos forgatónyomaték-görbét igér, és ennek eredményeként gazdaságos üzemet. A gyártó szerint a 970-es kategóriája legjobbja a betakarított anyag tonnájára eső üzemanyag-fogyasztás tekintetében.

***

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel

Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/syngentaagrarklub