Japán technológiával lesz finom az ausztrál termék?

Ausztráliából eddig csak arról jöttek a hírek, hogy kínai üzletemberek milyen ingatlanokat és terményeket vásárolnak. Most egy komoly japán delegáció is ott járt, befektetési lehetőségeket keresve.

Kormánytisztviselők, bankárok, üzletemberek húszfős csoportja látogatott el Észak-Ausztráliába március első hetében, de nem vásárolni érkeztek, hanem befektetési lehetőségek iránt érdeklődtek. Igaz, meglehetősen sajátosan udvariaskodtak.

„Az ausztrál mezőgazdasági termékekre általánosságban azt mondhatjuk: tiszták, zöldek és biztonságosak. De ha hozzáadjuk a japán technológiát, magas minőségűek és finomak is lesznek” – idézte az ausztrál ABC portál Takanori Ohashit a japán kormány Csendes-óceáni ügyekért felelős igazgatóhelyettesét. Takanori a lapnak elmondta, hogy az üzletemberek inkább a farmok iránt érdeklődnek, míg a bankárok a pénzügyi szolgáltatások területén keresnek lehetőséget.

Érdekes ugyanakkor, hogy amíg Kína egyre több ausztrál marhahúst vásárol, addig a japánokat ez az ágazat egyáltalán nem érdekli. Annál inkább a szójatermesztés, illetve az ízéről híres hal, a barramundi tenyésztése, vagy „más nagy értékű termék” is felkeltheti a kíváncsiságukat. A delegáció szerint ugyanakkor még ezeket sem szállítanák haza, hiszen pénzt csinálni jöttek, nem vásárolni. Pontosabban Japánba nem szállítanának, de azért vizsgálják egyes ausztrál termékek indiai és közel-keleti exportjának lehetőségét.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel