Japán új fenntarthatósági stratégiát indít a mezőgazdaság számára

A japán mezőgazdasági minisztérium új fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki, ez elsősorban az innovációk és a technológia területén keres megoldásokat.

Az „Intézkedések a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az innováció növelésére” elnevezésű stratégiát közép- és hosszú távra tervezték, amelynek célja a termelékenység és a fenntarthatóság javítása a mezőgazdasági, erdészeti és halászati ​​ágazatokban.

A tanulmány számos célt mutat be: ilyen például a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és a halászati ​​ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése, a vegyi műtrágya-felhasználás 30%-os csökkentése, vagy az ökológiai gazdálkodás 1 millió hektárra történő növelése. Utóbbi a termőföld 25%-ának felel meg.

A programot 2050 -ig valósítanák meg.

A stratégia döntő pillére az innovációra és az intelligens mezőgazdaságra való összpontosítás. A terv energiatakarékos üvegházak, elektromos vagy hidrogénüzemű mezőgazdasági gépek és hajók népszerűsítésére és fejlesztésére fókuszál a zéró kibocsátás elérésére.

Fontos cél a peszticidek precíz kijuttatása drónok használatával és a gyomirtó robotok használata a peszticid -felhasználás csökkentésének alternatívájaként.  Az új stratégia jelentős elmozdulást jelez Japánban a fenntartható élelmiszerrendszerek felé is. Ez összhangban van a japán kormány által 2020 decemberében bejelentett zöld növekedési stratégiával.