Kanadába szerelmesek a brit marhatenyésztők

Ahogy vészesen közeledik 2019 márciusa, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót, az aggódó brit mezőgazdaság egyre intenzívebben keresi az új exportlehetőségeket, mert attól tartanak, a Brexit egy uniós kereskedelmi megállapodás nélkül csapja rájuk az ajtót. Egy új ajtó viszont megnyílt: Kanadáé.

Örömmel jelentette be a brit farmerszövetség, hogy a jövedelmező kanadai piacra is exportálhat a marhahús ágazat, mivel Ottawa megadta a hozzájárulást. A kiválás miatt új piacokat keresőknek azonban figyelmeztető lehet, hogy az engedélyezési eljárás még a Brexit-népszavazás előtt, 2015-ben kezdődött.

A két kormány megfelelő bizottságai közti megállapodás kiterjed mind a nyers, mind a feldolgozott marhahúsra, miután az Egyesült Királyság tisztviselői forszírozták a kanadai hatóságok által megkövetelt mikrobiológiai előírásoknak megfelelő tesztfolyamatok bevezetését.

Ez egy nagyszerű lehetőség az Egyesült Királyság marhatenyésztői és húsfeldolgozói számára, ami pozitív hatással lesz a farmok számára a felvásárlási ár emelkedésével. Kanada 2016-ban 147 000 tonna friss és fagyasztott marhahúst importált. Ennek 55 százaléka az Egyesült Államokból érkezett. Nagy Britannia viszont csupán 412 tonna félmarhát szállíthatott.

​Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel