Ki gépen száll fölébe…

Az gyakran előfordult, hogy valami hadászati, vagy asztronautikai fejlesztés előbb utóbb megjelenik a civil szférában, az azonban ritka, hogy egy játékszert igyekeznek profi felhasználásra fejleszteni.

 Mert a nem hadászati drónok alapvetően játékra készültek, ám már korán felismerték: kamerájuk révén a gazda fölülről is prímán megtekintheti a földjét.

A 21. századi gazdálkodó számára felbecsülhetetlen értékű, ha megfelelő készülékkel a földje szélén láthatja, a növényi betegségeket, az időjárási- vagy vadkárokat, esetleg a kártevők pusztítását.

Korábban írtunk már arról, hogy az Egyesült Államokban olyan rendszereket forgalmaznak, amelyek a mobilhálózaton keresztül továbbítják a földeken elhelyezett jeladók a talaj nedvességtartalmára és az időjárásra vonatkozó adatait, amiket aztán a farmon összevetnek a regionális meteorológiai adatokkal. Sok, a településektől távol eső helyen azonban a mobilhálózat sem működik, ezért találták ki a képünkön látható Fieldscannert, ami a képet és az adatokat nem valahová, hanem egy hordozható rádióvevőhöz csatlakoztatott táblagépre továbbítja, amire feltelepítették a szükséges szoftvert.

A DroneDeploy és a Fieldscanner együttműködése kiváló példa arra, hogy miként tudnánk jobban kihasználni a már meglévő technológiát. Ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldani olyan problémákat, amik meghaladják az erőnket, meg kell vizsgálnunk, hogy a drónt hogyan használhatjuk minél szélesebb körben, illetve, hogy a drón miként alakíthat át egész ágazatokat, például a mezőgazdaságot – mondta Scott Lumish, a DroneDeploy üzletfejlesztési alelnöke.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel