Kínai óriás-beruházások Ausztráliában  

A New Hope Group, Kína legnagyobb magánkézben lévő agrárcsoportja bejelentette, hogy 2020-ig összesen egymilliárd ausztrál dollár értékű befektetéseket hajt végre Ausztráliában.

„Nem vásárolunk, hanem befektetünk. Érdeklődési körünk széles köre az aquakultúrától a juhtenyésztésig mindent felölel. Nagy partnereket keresünk, és az együttműködéshez biztosítjuk a forrásainkat valamint a piacot, amikkel a partnercég esetleg nem rendelkezik” – jelentette ki Nick Dowling, a New Hope ausztrál leányvállalatának vezetője.

A kínai cég a közelmúltban különféle ausztráliai befektetéseiről adott hírt. Köztük van a marhahús feldolgozó és exportőr Kilcoy Pastoral Company (KPC), amelyben négy éve szerzett ellenőrző részesedést. Amint Dean Goode, a KPC ügyvezető igazgatója elmondta, a New Hope befektetései révén 130 új munkahely létesült, emellett lecserélhették az elavult üzemi berendezéseket.

Az 1982-ben alapított New Hope Group 30 országban lévő több mint 600 leányvállalatával közel 70 ezer embernek ad munkát, és éves bevétele meghaladja a 10 milliárd eurót. A csoport a takarmánytermelés, a mezőgazdaság technológia és az élelmiszer-feldolgozás mellett építőipari érdekeltségekkel is rendelkezik és megetette a lábát a pénzügyi szolgáltatások terén is.

Fotó: Pixabay.com