Külföldi márkák vezetik az USA kedvenc söreinek listáját

Az Egyesült Államok kedvenc söre Hollandiában készül és egy ír, valamint egy mexikói márka követi a népszerűségi listán.

Amerikai rajongói szerint sima, selymes, frissítő és egyedi az Amszterdamban főzött és palackozott Heineken. Az ország második kedvence, a Guinness esetében a hagyományokhoz való hűséget és a minőséget említik a fogyasztók.

Érdekes, hogy egy közvélemény kutatás szerint amíg a Heineken ismertsége 95 százalékos, a Missouri állambéli St. Louisban készülő Budweiseré pedig 98 százalékos, az előbbi kedveltsége 47 százalék, az utóbbié viszont csak 42. És a lehengerlő ismertsége ellenére is kevesebben kedvelik a Budweisert, mint a bostoni Samuel Adams márkát.

A porosz bevándorlók, Adolf Coors és Jacob Schueler által 1873-ban a coloradói Goldenben alapított Coors annak köszönheti, hogy mára a világ legnagyobb sorfőző üzemévé fejlődött, hogy még a cégalapítás előtt megvette a Pilseni-típusú receptet egy cseh bevándorlótól.

Érdekes, hogy mennyire eltérő ízlésű sörivók vannak az Egyesült Államokban. Amint a mellékelt térképünk mutatja, a nyugati partvidéket a holland Heineken uralja, a középnyugat a mexikói Corona zsákmánya lett, míg a déli államok többségében a Guinness a kedvenc.

***

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel

Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/syngentaagrarklub