Lassan stabilizálódik a kínai mezőgazdasági piac

A mezőgazdasági termékek forgalma és ára a kínai piacon nagymértékben normalizálódott a koronavírus járvány lecsengésével.

A kínai szaktárca közleménye szerint a mezőgazdasági ellátási láncban néhány térségben komoly zavarok keletkeztek az elmúlt hónapokban, ám a piac most viszonylag stabilnak mondható.

A mezőgazdasági termékek forgalma lassan visszatér a normális kerékvágásba és az árak is csökkenésbe kezdtek.  Az év első negyedévében a kínai mezőgazdasági termékindex januárban és februárban jelentősen emelkedett, majd márciustól esett vissza. Április vége felé már a decemberhez közeli értéket közelítette meg.

A tárca a zöldség helyzetről elmondta: elengedő mennyiségű zöldség lesz az elkövetkezendő időszakban. A hőmérséklet emelkedik, a napsütéses órák száma is elegendő, így ezek kedvező feltételeket teremtenek a zöldségek fejlődéséhez.

A közúti szállítás is nagyrészt normalizálódott, a zöldségfélék betakarítását akadályozó ellenőrzőpontok megszűntek. A nagykereskedelmi piacok, szupermarketek és a kiskereskedelmi üzletek szintén élete szintén zökkenőmentessé vált.

Image by Sasin Tipchai from Pixabay

***

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel

Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/syngentaagrarklub