Még több gazdálkodó kap támogatást az USÁ-ban

Kiterjeszti a gazdálkodók körét a Coronavirus Food Assistance Program (CFAP) keretében az Egyesült Államok Mezőgazdasági Szervezete.

Sonny Perdue, a szervezet titkára a minap bejelentette, hogy számos új mezőgazdasági termék is támogatható lesz az úgynevezett Coronavirus Food Assistance Program (CFAP) keretében. A koronavírus járvány miatti veszteségek csökkentésére irányuló program regisztrációjának határideje szintén két héttel meghosszabbodik, egészen szeptember 11-ig.

A tervek szerint a második fordulóban mintegy 1,4 milliárd dollárnyi támogatást igényelhetnek az amerikai farmerek, akik fejenként 250 ezer dollárt is kaphatnak. Eddig csaknem 7 milliárd dollárt fizettek ki az amerikai mezőgazdasági termelőknek a CFAP keretében.

Az első körben a legfontosabb élelmiszernövények termelőit és haszonállatok tartóit támogatták. Most pedig olyan növények is bekerültek a támogatásra jogosultak körébe, mint a batáta, pak choy, csillaggyümölcs, citrom, kapor, sárkánygyümölcs, endívia, torma, póréhagyma és sok minden más. Ezen felül az állattenyésztők körét is bővítették az akvakultúrában érintett vállalkozásokkal.