Megtépázta a virágértékesítést is a koronavírus

Orosz rózsatermesztők napi egymillió szál virágot kénytelenek elpusztítani a koronavírus okozta drámai keresletcsökkenés miatt, írja a Reuters hírügynökség. A korlátozások miatt a kereskedők igyekeznek online térben értékesíteni termékeiket, ez azonban csak a veszteségeik enyhítésére elég.

A csaknem 150 millió lakosú Oroszországban rendkívül kedveltek a vágott virágok, évente mintegy 300 millió szálat adnak el belőlük. Van olyan virágüzlet a népesebb városokban, amelyik 0-24 órában tartott nyitva.

A koronavírus világjárvány miatt azonban itt is számos korlátozást vezettek be és ez a kereslet drámai csökkenéséhez vezetett, írja a Reuters.

A menekülést az online értékesítésben látják a kereskedők, azonban itt annyira nyomott áron kelnek el a virágaik, hogy az létüket veszélyezteti. Az ágazat szereplői attól félnek, hogy ha továbbra is ez a trend folytatódok, akkor az óriási csapást mér az cégeikre, gyakorlatilag csődbe mennek.

A Podosinka Üvegház virágainak eladása egyetlen nap alatt 90 százalékot esett. Emiatt sok növény ment veszendőbe és sok fog még elpusztulni a közeljövőben.

Eva Mizerová képe a Pixabay -en.